Home        Vrouwen        Kinderen        Mannen        Accessoires        Overige        Speelgoed        Informatie        Links        Contact
 

Welkom bij BlueButterfly naturals. Op deze website vindt u een selectie van natuurlijke producten uit de Andes en jungle van Peru.

De kleurrijke kleding en accessoires zijn handgemaakt door kleine co÷peraties in Peru. Door producten van deze site te bestellen, steunt u hen.

Alpaca wol heeft unieke eigenschappen: het is licht, zacht, warm en sterk. Bovendien prikt het niet en is het hypo allergeen.

Peru dichtbij… Met een druk op de knop kunt u informatie aanvragen of een product bestellen. PS Bestel snel, de voorraad is vaak uniek!

Ervaar de kleuren van Peru!

 Duurzame weefcooperaties nabij Cusco in Peru
 
   
 


Wij werken samen met een non-profit organisatie uit Cusco die is gestart in 1996, toen de eeuwenoude rijke Peruaanse weeftraditie dreigde uit te sterven. Jongeren leerden de technieken en traditie niet meer en er werd steeds meer gewerkt met synthetische materialen.

Hoofddoelen van de organisatie zijn: de unieke en rijke Peruaanse weefcultuur waarborgen en zorgen voor een stuk duurzame werkgelegenheid door opleiding en ondersteuning van jonge mensen.

De jongere generaties spelen een sleutelrol in elke community, ze leren op jonge leeftijd weven door hun ouders te observeren en krijgen nu ondersteuning om later volwaardige wevers te kunnen worden.

Er wordt gewerkt met negen cooperaties in de omgeving van Cusco. De wevers, 350 volwassenen en 250 kinderen, verdiepen zich in de eeuwenoude traditie en maken van daaruit unieke nieuwe ontwerpen.

De artisians zijn trots op hun creaties en hervinden ook een stuk identiteit in het gebruik van pre-inca patronen en oeroude kleuren. Door de grote betrokkenheid van jonge mensen is voortbestaan gegarandeerd.

Elk product wordt apart ontworpen en handgeweven van schapen-, lama- of alpaca wol. Er wordt gewerkt met uitsluitend natuurlijk vervaardigde verfstoffen. Zo ontstaan de unieke kleuren en patronen.

Op dit moment leveren we twee producten: een 100% uniek handgeweven damestasje, gemaakt door vrouwen uit Acha Alta. Een een gestreepte ‘Blu Butterfly’ tas in blauwgroen en roodgeel.


Een weefster in Acha Alta
 
 

 

 

 

 

 

 

 


  MENU UITGELICHT  INFORMATIE

::  Home
::  Vrouwen
::  Kinderen
::  Mannen
::  Accessoires
::  Speelgoed
::  Overige
::  Informatie

 

::  Verkoopvoorwaarden
::
 
Co÷peraties Handicrafts
::  Hypoallergene eigenschappen van Alpaca
 

BlueButterfly naturals biedt u op deze website een selectie van natuurlijke producten uit de Andes en jungle van Peru. De kleurrijke kleding en accessoires zijn 100 % handgemaakt door kleine co÷peraties in Peru. Door producten van deze site te bestellen, steunt u hen.

 

 
Realisatie: HPBdesign